HTML

2009.01.12. 11:27 bussmann

roadBUshow

Néma hangosfilmnek is mondható, ahogyan a párizsi Magyar Intézet az elmúlt hetekben magyar dokumentum-, játék- és rövidfilmeket vetített a tetőteraszon. A film hangját a nézők a számukra kiosztott fejhallgatón hallgatták. Az ötlet egyedisége marketingelőnyt jelent a filmes programokkal bőven ellátott városban, emellett lehetővé teszi, hogy a nézők félrevonulhassanak egy pohár borért, vagy elszívhassanak egy cigarettát. A fő szempont persze az, hogy a késő esti szabadtéri mozizás ne zavarja a környékbeli lakókat. Az ötlet szülőatyja, a pozsonyi Magyar Intézet korábban Párizsban dolgozó programkoordinátora, Bindics Gábor a HVG-nek elmondta: a néma mozit már Selmecbányán egy könnyűzenei fesztiválon, illetve a Pécsi Egyetemi Napokon is átültette a gyakorlatba. Az ötletet ihlető néma diszkó a brit Glastonbury Fesztiválon debütált 2005-ben, azóta világszerte gyakran alkalmazzák, elsősorban a hatóságok által előírt hangerő-korlátozások miatt. A fejhallgatós vendégek gyakran többféle zene közül választva mást-mást táncolhatnak. Magyarországon a 2006-os Sziget Fesztiválon rendeztek ilyet. A csöndes tánc a villámcsődületeknek is kedvelt programja: a világ legnagyobb flash mobja tavaly áprilisban zajlott a londoni Victoria pályaudvaron (HVG, 2008. június 7.), ahol 4 ezren táncoltak két órán át úgy, hogy a kívülállók mit sem hallottak a zenéből. Szintén Párizsban, a két nagy repülőtéren az idén úgy tartanak táncórákat a ráérő utasoknak, hogy a zenét drót nélküli fejhallgatóból kapják hozzá.

roadBUshow

Miután évről-évre európaszerte 30 helyszínen tartunk BuSho vetítéseket, a Silent Cinema sikerén felbuzdulva kitaláltuk, hogy mi lenne, ha Magyarországon is végig mennénk legalább ennyi helyszínen egy amolyan roadshow keretein belül! Az alap koncepció hasonló, mint a fesztiválon: Teljesen ingyenesen vetíteni rövidfilmeket olyan rendezvényeken, melyek már maguktól is működnek, ez egy plusz szolgáltatása lenne a helyi rendezvénynek! Ezáltal garantált a nézőszám, a helyi szervezőknek bővül a program palettája

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bussmann.blog.hu/api/trackback/id/tr7872506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása